How to Create a Splash Screen

A splash screen offers Project Creators the chance to make a bold first impression and also inform Viewers about the project that is being created. Here is a guide on how to create a project “splash screen” on LiveEdu.

Follow this format:

  1. 1920×1080 (jpg or png)
  2. Lato font for all text (also use Lato for optional project session intro sequences).
  3. Project title at the top.
  4. The word “with” or “by” in the middle.
  5. Your username at the bottom.
  6. If you do live streams, add the schedule to the splash screen.
  7. Use a background that will make the text readable in the thumbnail that will be generated from this image.
  8. Here is an example of how it should look.
Show Buttons
Hide Buttons
Read previous post:
为啥要提升观众的活跃度?

主动学习 还记得在校园里参加某个长时间的讲座,无聊得要发疯的经历吗?这会不会和观看某个项目直播时,主播只是埋头苦干,却没有解释手头在做的事情有着异曲同工之妙?观众的参与、行动和活跃度是至关重要的。您需要在直播项目的时候整合并着重强调互动环节,这样才能在敲代码和时不时抬头看看摄像头之外让观众参与互动。 创造机会令观众可以谈论您正在表述的内容。不时提出问题,以获得他们对您的技术的看法,也许还能够知道他们在过去曾通过何种方法做过类似的事情。观众希望通过应用您表述的内容并通过反复试错发现新的做法,以此来构建自己的知识。如果他们不了解您在创建项目的过程中用到了什么基础知识,这会非常令人沮丧。   眼观四面,耳听八方。 观众有两种方式来消化您正在教授的知识: 他们需要能够看到您的工作区。您正在做的事情可能非常简单并且几乎不需要考虑,但是当您以闪电般的速度工作时,观众有时候很难看出您在做什么。因此,请在操作时解释您的一举一动。 2.观众需要知道怎么样才能将讲课内容应用到实践中,并能够在今后将讲课内容用作参考。所以解说时声音请尽可能洪亮(一旦有想法,就和观众分享),这样观众才能明白您正在做的决策,并锻炼自行决策的能力。   寓教于乐。 让观众了解到您正在做的能够产生积极的结果,而不是徒劳无功,这一点挺重要的。您可以得知观众的想法,他们对类似问题的经验,以及他们如何使用您的技术来制作自己的项目。作为项目创建者,看到人们因您提供的指导而进步会是非常有成就感的。 您的视频将会变得更具有价值,无论是对观众还是对您来说。您会拥有更多的粉丝,此外,如果您有自己的事业,这将是一个很好的工具,让大家知道您对自己所做的事有着清晰的认知。

Close